The Koyal Group Info Mag Review: Yeti er en bjørn, sier forskere, men hva slags?

by beagutcha756, Beatriz Gutcha
Citation
Title:
The Koyal Group Info Mag Review: Yeti er en bjørn, sier forskere, men hva slags?
Author:
beagutcha756, Beatriz Gutcha
Year: 
Publication: 
Volume: 
Issue: 
Start Page: 
End Page: 
Publisher: 
Language: 
English
URL: 
Select license: 
Select License
DOI: 
PMID: 
ISSN: 
Abstract:

Yeti er en stor og furry menneske-ligner skapning også referert til som den avskyelige snømannen i legende, men i vitenskap, Yeti er bare en bjørn.

Nå er spørsmålet: hva slags bjørn? En ny studie, publisert i tidsskriftet ZooKeys, konkluderer at håret utvalg "bevis" for Yeti faktisk kommer fra Himalaya brunbjørn. Funn tilbakeviser en tidligere studie som håret tilhørte en ukjent type Bjørn relatert til isbjørn.

Topp 10 grunner Hvorfor Bigfoot er en byste

I sentrum for kontroversen er DNA analyse studier. Tidligere forskning, ledet av Bryan Sykes ved Universitetet i Oxford, fastslått at hår tidligere tilskrevet Yeti tilhørte en mystisk Bjørn arter som ikke kan ennå være kjent for vitenskapen.

Sykes fortalte oppdagelsen nyheter at hans "refererer til to Himalayan prøvene tilskrevet yetis og som viste seg å være relatert til en gamle isbjørn. Dette kan være kilden til legenden i Himalaya.”

Den nye studien, men kaller denne muligheten i tvil. Forskningen, i dette tilfellet ble forfattet av Eliécer E. Gutiérrez av Smithsonian Institution og Ronald Pine ved University of Kansas.

Video: Hadde de virkelig finner Bigfoot DNA?

Gutiérrez og furu funnet at genetisk variasjon i Brunbjørnen gjør det umulig å tilordne, sikkerhet, prøvene testet av Sykes og hans medforfattere enten brunbjørn eller isbjørn.

På grunn av genetisk overlapping, prøvene kunne ha kommet fra begge arter, men fordi brunbjørn i Himalaya, Gutiérrez og furu tror det er ingen grunn til å tro at prøvene i spørsmålet kom fra noe annet enn vanlig Himalayan brunbjørn.

For nye studien, Gutiérrez og furu også undersøkt hvordan gensekvenser analysert kan vise måter i hvilke seks dagens arter av Bjørn-inkludert isbjørnen, brun bjørnen og utdødde eurasiske hule bjørnen-kan være relatert.

Wolf angrep mer myte enn virkeligheten

Dette åpnet et nytt mysterium, som DNA fra en asiatisk svartbjørn i Japan indikert at denne bjørnen ikke var nært knyttet til fastlandet medlemmene av at arter. Forskerne mener at denne uventede store evolusjonære avstanden mellom de to geografiske gruppene av Asiatisk svartbjørn fortjeneste videre studier.

"Faktisk en studie på genetisk og morfologiske variasjon av Asiatisk svartbjørn populasjoner i hele den geografiske fordelingen av arten er ennå å bli utført, og det ville sikkert gi spennende resultater," Gutiérrez avsluttet.

Som for Yeti, kan troende peke at studiene bare sett på hårprøver, og ikke avtrykk, fotografier, innspilte lyder og andre "bevis" for den avskyelige snømannen.

Comments
  • Recommend Us